Dengan Nama Allah yang maha pemurah lagi maha pengasihani..

Allah, tiada Tuhan (yang berhak disembah) melainkan Dia, Yang Tetap Hidup, Yang Kekal selama-lamanya mentadbirkan (sekalian makhlukNya). Yang tidak mengantuk usahkan tidur. Yang memiliki segala yang ada di langit dan yang ada di bumi. Tiada sesiapa yang dapat memberi syafa`at (pertolongan) disisiNya melainkan dengan izinNya. Yang mengetahui apa yang ada di hadapan mereka dan apa yang ada di belakang mereka, sedang mereka tidak mengetahui sesuatu pun dari (kandungan) ilmu Allah melainkan apa yang Allah kehendaki (memberi tahu kepadanya). Luasnya Kursi Allah (ilmuNya dan KekuasaanNya) meliputi langit dan bumi dan tiadalah menjadi keberatan kepada Allah menjaga serta memelihara keduanya. Dan Dialah Yang Maha Tinggi (darjat kemulianNya), lagi Maha Besar (kekuasaanNya).

Surah Al Baqarah ayat 255Saturday, 18 February 2012

 
 UNTUK RENUNGAN BERSAMA
   
Hadis riwayat Al-bukhari;-
"Tinggalkan anak dan isteri kamu dengan kesenangan adalah lebih baik daripada tinggalkan mereka dalam keadaan meminta-minta"


ANDA MUNGKIN TIDAK MEMERLUKANNYA HARI INI,TETAPI SEMPATKAH ANDA MEMILIKINYA PADA HARI ESOK... 
Jangan kita jadi mcm ni pada suatu hari nanti "Kalau lah aku ambil takaful/insurans dulu tak payah la aku dibebani dengan masalah macam ni , ada juga duit pampasan untuk aku guna masa sakit begini dan tak payah aku menyusahkan keluarga aku"
 

No comments:

Post a Comment